Restaurant Week to największe i najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce. Zrzesza najlepszą selekcję najbardziej autorskich restauracji. Odbywa się w 100% w duchu #RespectFood i zero-waste. Dzięki inteligentnemu systemowi wcześniejszych rezerwacji z wyborem menu w czasie Festiwalu nie marnuje się ani trochę żywności.
Restaurant Week to niepowtarzalna okazja na poznanie najlepszych Restauracji w ich festiwalowym, popisowym wydaniu. Najlepsi Szefowie Kuchni przygotowują popisowe festiwalowe trzydaniowe doświadczenie.
Do rozdania mamy 2 podwójne zaproszenia na wydarzenie do jednej z 5 restauracji festiwalowych w Toruniu: Filmar, Hotel Nicolaus & Culinary, El Barrio, Jan Olbracht Browar Staromiejski, List z Kaukazu.
Konkurs startuje we wtorek 8 czerwca o godz. 19:00. O przyznaniu nagrody decyduje poprawne udzielenie odpowiedzi na dwa pytania konkursowe i kolejność przesłania zgłoszenia.
Rozstrzygnięcie
Dziękujemy wszystkim za udział w konkursie!
- Ile kg ważył malinowy tort walentynkowy, który trafił do Księgi Rekordów Polski? 660 kg
- Która z restauracji biorących udział w Festiwalu Restaurant Week w Toruniu występowała w programie Kuchenne Rewolucje z Magdą Gessler? List z Kaukazu
- Joanna Stępniak, absolwentka archeologii UMK
- Martyna Patera, absolwentka matematyki UMK